Apple pracuje na něčem velkém, pokud půjde vše podle plánu, tak by to dokonce mohlo nahradit iPhone. Ano, mluvíme o brýlích s rozšířenou realitou, které jsou údajně vyvíjeny v Cupertinu (město, kde je centrála Applu).



Společnost Apple zatím nikdy neoznámila žádné zařízení na AR (rozšířenou realitu). Forma a funkce tohoto zařízení dosud nejsou zcela jasné, ale možná je důležitější, co by Apple Glass umožnily.

V souladu s estetikou by Apple Glass byly blízké slunečním brýlím s minimalistickým designem, který se hodí na širší řadu od sportu až po byznys. Podobně to nyní můžeme vidět u Apple Watch, které se hodí na sport s Nike+ řemínkem a nebo naopak koženým na obchodní schůzku.

Brýle budou obsahovat fotoaparát, senzory a bezdrátové antény, které mohou za to, že Apple Glass fungují víceméně jako smartphone. Přední strana by obsahovala senzory okolního prostředí a na bocích budou umístěny komponenty pro Wi-Fi a Bluetooth.

Ramena (hokejky) budou vyrobeny pravděpodobně z luxusního materiálu. Pro naše účely si můžeme ukázat tento konpcet z měkké kůže, aby byly brýle co nejpohodlnější. Rozhodně nesmí chybět kromě čipů a baterie i Taptic Engine. Apple Glass, tak budou reagovat na poklepání prstem.

Ramena budou nejspíše vyměnitelná, podobně jako u řemínky u Apple Watch, takže si uživatelé mohou zakoupit a vybrat z široké škály vzhledů a materiálů. Objektivy pro Apple Glass by se pravděpodobně vyráběly z vysoce kvalitního skla odolného proti poškrábání.

Apple a Intel mají mít technologii laserového projektorů, ten má údajně dokázat bezpečné promítání přímo na sítnici, takže by čočka v oku fungovala jako čočka na projekci. Nepochybně se máme dočkat u tohoto produktu bezdrátového dobíjení jako má iPhone X a Apple Watch s Qi standardem.

Podle Bloombergu má Apple naplánovanou časovou osu s připraveným produktem Apple Glass na rok 2019 s možností spuštění prodeje v roce 2020. Tyto brýle budou mít integraci Siri, zobrazení mapy, zpráv a videa.

Minulý rok společnost Quanta Computer Inc. a ARUS Lumus Ltd. uzavřela smlouvu o vytvoření čoček, kromě toho izraelská společnost Lumus se specializuje na navrohování nositelných AR displejů, které promítají informace do zorného pole uživatele.

Cena těchto brýli by se měla pohybovat kolem 1000 dolarů, tedy jako základní cena iPhonu X.

Podle agentury Bloomberg je ARKit dílem týmu 1000 inženýrů s kódovým označením „T288“, který byl pověřen řadnou hardwarových a softwarových AR projektů.

Patent z roku 2014:

Zdroj: idropnews.com