iPhone SE se hned po představení v roce 2016 stal velice úspěšným modelem kalifornského giganta. Lidé tak Applu dali najevo, že o kompaktní telefony stále stojí. A poslední dobou se na internetu víří informace o tom, že by se iPhone SE mohl svého nástupce dočkat již letos. Dnešní zpráva Čínského webu dokonce hlásí, že bychom se tohoto „prcka“ mohli dočkat dokonce už na WWDC konferenci v červnu tohoto roku. Doplňuje také, že by mohl mít iPhone SE 2 větší displej. Co je na tom ale pravdy?



V roce 2016 dostal originální iPhone SE design původního 5s, tím Apple ušetřil za design nového šasi. Apple však telefon vybavil v podstatě stejnými komponenty, jako tehdejší vlajkovou loď – iPhone 6s. A podle dosavadních úniků by tomu nemělo být ani letos jinak. I přes to, že jsme se ze dřívějších informací mohli dozvědět, že by mohl iPhone SE 2 disponovat zcela novým designem s bezrámečkovým displejem, nejnovější informace od ověřených zdrojů (KGI) naznačují, že se nic takového konat nebude. Samo o sobě to dává smysl. iPhone SE si totiž své místo našel také u lidí, kterým se za telefon 30 tisíc utrácet nechce. Dá se tedy očekávat, že Apple bude chtít nízkou cenovku udržet i u jeho nástupce. A to by se zcela novým designem rozhodně nešlo.

Ale jak to tedy vypadá s letošním nástupcem? Ten by se měl dočkat opět jen hardwarové aktualizace. Vzhled by tedy stále měl zůstat stejný. Letošní iPhone SE 2 by se mohl pochlubit procesorem Apple A10 (který také najdeme v iPhonu 7) a 2GB operační paměti. Co se týče paměťových variant, vše by mělo zůstat stejné a Apple by měl stále nabízet 32 GB a 128 GB paměťové varianty. Zdroj z dnešního rána všechno toto potvrzuje. Čínská stránka, která je autorem této zprávy mimo jiné uvedla, že bychom se mohli tohoto modelu dočkat už na letošní WWDC konferenci. Najdeme v jeho zprávě ale také některé nesrovnalosti. Například to, že by velikost displeje měla narůst ze současných 4″ na 4,2″. To samo o sobě nedává žádný smysl, neboť to nepřinese žádné výhody pro uživatele, ale přitom se bude muset celý model re-designovat a tím tak výrazně naroste výrobní cena. Bohužel tedy tento zdroj nemůžeme považovat za důvěryhodný, neboť jeho zpráva působí spíše jako „věštění z karet“. Termín představení je tak pro nás i nadále velkou neznámou.

iPhone SE 2 tedy pravděpodobně dorazí. Kdy, to zatím není jasné. S jistotou ale můžeme říct, že se designově od předchůdce nijak lišit nebude. Jakmile však budeme vědět více, hned vás o tom budeme informovat!

Zdroj: 9to5mac.com