Apple bude v roce 2018 pracovat se dvěma čínskými dodavateli s cílem zajistit stabilní přísun 3D snímací moduly pro použití v letošní iPhone a iPad sestavě, podle zpráv ET News.



Minulý měsíc Investor prohlásil, že společnost Innotek plánuje investice ve výši 820,9 milionu dolarů, aby zajistila dodávku 3D snímacích modulů, které jsou klíčovým prvkem nového kamerového systému TrueDepth pro iPhone X, který umožňuje funkce jako Face ID a Animoji.

Podle dnešní zprávy však Apple vybere dvě čínské společnosti, aby vytvořily nabídku. Jedna je novým dodavatelem mezi trhy smartphonových dílů a druhá je oblíbenou společností zabývající se balením polovodičů. Nicméně LG Innotek očekává, že zůstane největším hlavním dodavatelem ze tří dodavatelů modulů, zatímco ostatní čínské společnosti poskytnou zbytek.

Apple se vyhnul dočasným problémům s dodáním 3D snímacích modulů, jako koncem roku 2017 u iPhonu X. Navíc má společnost Apple v plánu přidat funkc Face ID nejen do tabletů iPad Pro, ale nových generací iPhonů a nedá se vyloučit ani nasazení do MacBooků Pro.

Zdroj: macrumors.com