Apple oznámil finanční výsledky za 1. fiskální čtvrtletí 2018 (4. kalendářní čtvrtletí 2017). Apple vytvořil tržbu 88,3 miliard dolarů a z toho byl čistý zisk 20,1 miliard dolarů, nebo 3,89 dolaru na akcii ve srovnání s výnosy z 78,4 miliard $ a čistého čtvrtletního zisku ve výši 17,9 mld $ nebo 3,36 $ na akcii, ve čtvtletí předešlého roku.



Hrubá marže za toto čtvrtletí byla 38,4 procent, ve srovnání s 38,5 procenty v předcházejícím čtvrtletí, přičemž mezinárodní tržby představovaly 65 procent tržeb. Společnost Apple také oznámila nadcházející výplaty dividend ve výši 0,63 USD za akcii, která je splatná 15. února akcionářům z 12. února.

Počet prodaných zařízení:

  • Počet prodaných iPhonů byl 77,3 milionů, tedy o něco méně jako o rok dříve 78,3 milionů.
  • Prodej Maců mírně klesl na 5,1 milionů kusů, z 5,4 milionů kusů v předchozím roce.
  • Vývoj iPadů překvapil a za poslední čtvrtletí se prodalo 13,2 milionů kusů, o rok dříve to bylo 13,1 milionů kusů.

CEO společnosti Apple, Tim Cook řekl: „Jsme nadšeni, že jsme oznámili největší čtvrtletí v historii Apple s širokým růstem, který zahrnoval nejvyšší výtěžky z nové řady iPhone. iPhone X překonal naše očekávání a byl náš nejprodávanější iPhone každý týden, protože byl dodán v listopadu, “ řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. „Dosáhli jsme také významného milníku s naší aktivní instalovanou základnou zařízení, která v lednu dosáhla 1,3 miliardy. To je nárůst o 30 procent za pouhé dva roky, což je svědectvím o popularitě našich produktů a loajalitě a spokojenosti našich zákazníků.

Zdroj: macrumors.com