Na začátku tohoto měsíce jste mohli zaznamenat únik informací o blížícím se zahájení prodeje podložky pro bezdrátové nabíjení od Applu – AirPower. Tento únik tehdy přišel ze serveru The Apple Post. Dnešní zpráva japonského serveru Mac Otakara tuto skutečnost jenom potvrzuje a naznačuje, že bychom se unikátní bezdrátové nabíječky mohli dočkat už příští měsíc.



Mac Otakara se ve své zprávě odkazuje na spolehlivý zdroj, který tvrdí, že Apple začne prodávat jejich bezdrátovou nabíječku už velmi brzy. Přesné datum sice zveřejněno nebylo, ale padla zmínka o tom, že by se mělo jednat už o příští měsíc, tedy o březen 2018.

Server Mac Otakara má za sebou obrovskou historii úspěšných předpovědí představení produktů, tudíž jej můžeme považovat za opravdu spolehlivý zdroj. Nabíjecí podložka AirPower byla původně představena po boku nových iPhonů na zářijové konferenci loňského roku. Kromě ní Apple uvedl také nové bezdrátové nabíjecí pouzdro pro Apple AirPods. Zpráva serveru Mac Otakara se však o blížícím se uvedení tohoto pouzdra na trh nijak nezmiňuje.

Nabíječka AirPower by měla být vyjimečná svou schopností nabíjet až 3 zařízení zároveň. Na konferenci se Apple zmínil o nabíjení iPhonu X / 8, Apple Watch Series 3 a sluchátek AirPods s krabičkou podporující bezdrátové nabíjení. To, zda budete moci nabíjet i více zařízení stejného druhu zatím zůstává tajemstvím. Stejně jako cena a plno dalších vlastností. Od svého představení jsme o nabíječce AirPower nic neslyšeli. Věříme, že to se teď změní a již brzy vám o ní budeme moci říct více.

Zdroj: appleinsider.com