Tři inženýři společnosti Apple požádali o patent, který naznačuje, že firma přinejmenším uvažuje o práci na nové Apple Pencil, která může být použita mimo iPad, na jakémkoli plochém povrchu nebo ve vzduchu.



Patentová přihláška č. 62/363172 je nazvána „Vytváření obsahu pomocí elektronického vstupního zařízení na neelektronických plochách“. Stručně řečeno, patent popisuje použití zařízení podobného Apple Pencil v kombinaci s nějakou formou snímacího prvku pohybu na jakémkoli povrchu, který může být pracovní plochou. Dokumentace, jak bude implementace provedena je záměrně nejasná. V patentu může být pohyb Apple Pencil sledován snímačem pohybu a orientace, kamerou nebo triangulačním schématem založeným na elektromagnetice nebo zvuku.

Patent se neomezuje na povrch. Poznamenává také, že nebude nutný kontakt s povrchem. Stejně jako u všech předešlých patentů společnosti Apple, není zaručeno, že se to stane skutečností. Mnoho z patentů je zástupnými nebo základními, ty umožňují Apple rozšiřovat myšlenku nebo pomoci v boji proti tvrzení, že by ukradla představy jiné společnosti o budoucím produktu. Patentová přihláška č. 62/363172 byla podána dne 14. července 2017 a zveřejněna 18. ledna. V pondělí ráno byla poprvé objevena společností Techtastic.

Zdroj: appleinsider.com