Společnost Apple potvrdila, že Google Cloud Platform je jednou z nejméně dvou služeb třetích stran, na které spoléhá při ukládání šifrovaných údajů účtů iCloud, které nezahrnují žádné informace identifikující uživatele.



Společnost Apple to zveřejnila v nejnovější verzi své příručky pro zabezpečení iOS, která byla aktualizována minulý měsíc. Tato zvláštní změna zůstala bez povšimnutí, dokud ji dnes neoznámil Jordan Novet. Šifrované části souboru jsou uloženy bez jakýchkoli informací o identifikaci uživatele pomocí služeb úložiště třetích stran, jako jsou S3 a Google Cloud Platform.

V předchozí verzi příručky pro zabezpečení iOS byla uvedena Microsoft Azure, místo které je právě teď uvedena Google Cloud Platform. Apple ale i nadále spoléhá na webovou službu Amazon S3 pro další ukládání. iCloud ukládá kontakty uživatele, kalendáře, fotografie, dokumenty a další, a protože každý soubor je rozdělen na kusy a zašifrován pomocí klíče AES-128 a SHA-256, ukládání do služby Google Cloud Platform by nemělo představovat bezpečnostní problém.

Zdroj: macrumors.com