Před osmi lety iTunes Store oficiálně dosáhl významného milníku 10 miliard stažení hudby. A která skladba byla právě tou vítěznou? Byla to píseň Guess Things Happen That Way od interpreta Johnny Cash.



Kupujícím této písně byl Louie Sulcer z Woodstocku v Georgii. Jako součást „Apple Countdown to 10 Million Songs“, získal Sulcer dárkovou kartu iTunes Store v hodnotě 10 000 dolarů – a osobně mu zatelefonoval Steve Jobs. Otec tří a dědeček devíti dětí, Sulcer později oznámil, že si neuvědomoval, že by se to mohlo stát, když stáhnul stopu. Koupil ji na album Johnny Cash, které vytvořil pro svého syna. Když mu Jobs telefonoval, aby mu oznámil, že vyhrál, Sulcer zpočátku nevěřil, že spoluzakladatel Apple je skutečně na druhém konci linky.

„Zavolal mi a řekl: Tady Steve Jobs z Apple. Řekl jsem: Jo jo, já mám syna, který miluje vtipy a dělá to každou chvíli – volá mě a napodobuje někoho.“, uvedl Sulcer. Poté si ale uvědomil, že ID volajícího ukazuje „Apple“. Teprve tehdy začal věřit, že hovor může být skutečný. Únor 2010 byl pro iTunes Store velkým měsícem, tehdy se oficiálně stal největším prodejcem hudby po celém světě. 15. prosince 2003 – asi osm měsíců po zahájení prodeje iTunes Store – Apple oslavil 25 milionů stažení.

Tehdy byla vítězná skladba Frank Sinatra a Vánoční klasika „Let It Snow“. Méně než o rok později, 12. července 2004, Apple prodal svou 100 milionovou píseň. Byla to Zero 7 – Somersault (Dangermouse remix), koupil ji Kevin Britten z Hays z Kansasu. Stejně jako Sulcer, i Britten obdržel dárkovou kartu iTunes Store v hodnotě 10 000 dolarů a osobní telefonní hovor.

Zdroj: www.cultofmac.com