HomePod  – Akustické testy provedené Fast Company podporují Apple tvrzení, že algoritmy zabudované do inteligentního reproduktoru dělají schopnost rovnoměrné distribuce zvuku po celé místnosti.



Podle marketingového materiálu společnosti Apple je hudba přehrávaná na HomePodu rovnoměrně rozložena, takže to zní podobně bez ohledu na to, kde posluchač v místnosti stojí nebo sedí. Apple také tvrdí, že výstup HomePodu zůstává konzistentní všude tam, kde je umístěn, díky sofistikovaným algoritmům pro zpracování zvuku.

HomePod využívá šestimístné pole mikrofonů pro zaznamenávání chování zvukových vln vysílaných reproduktory, zatímco algoritmy analyzují příchozí data pro úpravu výstupu reproduktorů a poskytují konzistentní reprezentaci hudby v prostředí poslechu.

Další mikrofon uvnitř HomePodu sleduje přítomnost stěn a dalších velkých objektů, které by mohly narušovat přenos určitých zvuků, jako jsou dlouhé zvukové vlny basových linek, a algoritmy odpovídajícím způsobem upravují výstup.

Celý test byl proveden pomocí bílého šumu, tento zvuk produkuje stejné množství decibelů v celém frekvenčním spektru. Výstup byl zaznamenán ze čtyř míst v místnosti a každý zvukový profil byl porovnáván, aby se zjistilo, jak moc kolísá celé spektrum frekvencí.

Zdroj: macrumors.com