Více než dva roky poté, co hra Rise of the Tomb Raider poprvé vyšla pro konzoly Xbox, Feral Interactive oznámila, že toto léto vydá verzi pro macOS a Linux. Hra se bude jmenovat Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration Edition.



Hra bude stejná jako titul, který byl vydán pro PS4 na konci roku 2016, spojující základní hru se všemi speciálními doplňky a obsahem DLC pack. Rise of the Tomb Raider je pokračováním hry Tomb Raider z roku 2013. Ve hře je k dispozici spousta nových nástrojů a zbraní, včetně přizpůsobitelných předmětů, jako jsou otrávené šípy a výbušné brokovnice. Obsah ke stažení obsahuje doplňky jako Blood Ties a Baba Yaga, dva samostatné příběhy odehrávající se v sibiřské divočině.

Existuje také pár úrovní nazvaných Lara’s Nightmare a Cold Darkness Awakened, kde hráči bojují proti vlnám infikovaných nepřátel. Feral Interactive zatím neoznámil specifické požadavky na systém Mac nebo datum spuštění, ale uvedl, že tato informace bude zveřejněna někdy na jaře. V současné době je verze pro PS4 Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration Edition“ k dispozici za cenu 679Kč.

Zdroj: macrumors.com