Vývojáři z dílny Snowman dnes oznámili, že hra Alto’s Odyssey bude vydána pro iOS a tvOS ve čtvrtek 22.února. V iOS App Store je nyní k dispozici nová karta, díky které si můžete hru předobjednat.



Hra měla původně vyjít již v létě roku 2017, ale byla zpožděna, protože prý déle trvá, než věci začnou správně fungovat. Alto’s Odyssey je pokračováním původní hry „Alto’s Adventure“, která vyšla v roce 2015. „Chceme se ujistit, že obě hry spolu budou úzce souviset,“ říká Harry Nesbitt, vedoucí a programátor osmiletého týmu Alto. „Jsou součástí stejného světa, takže vzbuzují pocit, že jsou namalovány stejným štětcem, ale také chceme využít nové pouštní prostředí a prozkoumat vše, co nabízí.“

Namísto zasněženého místa se hra odehrává v poušti a hráči budou ovládat Alto prostřednictvím francouzského systému „one-touch trick“, který bude mít řetězové kombinace a cíle na úrovni. Pokračování má také režim fotografií, kde si hráči mohou hru pozastavit a pořídit si snímky svých výletů přes poušť a sdílet je online s přáteli a rodinou. Alto’s Odyssey je univerzální aplikace pro iOS, kompatibilní s iPhone, iPad a Apple TV. Hra je k dispozici pro předběžnou objednávku za cenu 129 Kč, bez reklam nebo dalších nákupů v aplikaci.

Zdroj: macrumors.com