HomePod má zabudovanou funkci Siri, což znamená, že může být použit například k nastavení alarmu nebo časovače. To může být obzvlášť užitečné, pokud je váš HomePod umístěn v kuchyni.



Velmi jednoduše si pak můžete nastavit, jak dlouho budete například péct. Vše, co musíte říct, je jenom: „Hey Siri, set a timer for..“ (Hey Siri, nastav časovač + požadovaný čas). Můžete nastavit časovač na několik minut nebo hodin, s maximální časovou prodlevou 24 hodin. Pokud se zeptáte Siri na nastavení časovače na delší dobu než 24 hodin, Siri navrhne, abyste místo toho použili Připomenutí. Pokud potřebujete vědět, kolik času zbývá na časovači, můžete se Siri zeptat otázkou: „Hey Siri, how much time is left on the timer?“ (Hey Siri, kolik času zbývá na časovači?“) a Siri vám poskytne okamžitou odpověď.

Po uplynutí času bude HomePod přehrávat zvuk. Chcete-li zastavit zvuk časovače, můžete buď klepnout na horní část HomePodu, nebo požádat Siri o jeho zastavení. Vypnutí časovače: Kdykoliv, když běží časovač, můžete požádat Siri, aby jej vypnul příkazem „Hey Siri, turn off the timer“ („Hey Siri, vypni časovač“) nebo „Hey Siri, pause the timer“ („Hey Siri, pozastav časovač“). Můžete také změnit odpočítávání časovače pomocí příkazu:„Hey Siri, change the timer to 10 minutes“ („Hej Siri, změňte časovač na 10 minut“). Bohužel můžete nastavit pouze jeden časovač. Pokud se pokoušíte nastavit druhý časovač, zatímco ten první ještě běží, Siri vám oznámí, že časovač stále běží a zda si ho přejete nahradit.

Zdroj: macrumors.com