iPad zůstává nejoblíbenějším tabletem na světě s výrazným rozpětím, další místa obsadili Samsung, Amazon, Huawei a Lenovo. Společnost Apple prodala v roce 2017 celkem 43,8 milionů iPadů, což potvrzuje její čtvrtletní výsledky, zatímco IDC odhaduje, že společnosti Samsung a Amazon prodali za rok 24,9 milionu tabletů a 16,7 milionu tabletů. Celkový počet prodaných tabletů byl 41,6 milionu společností Samsung a Amazon, to je o 2,2 milionu méně než prodej iPadu.



Apple zaznamenal v roce 2017 26,8 procentní podíl na trhu s tablety, což znamená, že zhruba jedna ze čtyř tabletu prodaných v loňském roce byl iPad. Podíl Applu na trhu s tablety vzrostl meziročně o 2,5 procentního bodu.

Minulý týden Apple oznámil tržby ve výši 5,8 miliardy dolarů z prodeje iPadů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2017, což představuje růst o šest procent oproti předchozímu čtvrtletí. Průměrná prodejní cena iPadu byla 445 dolarů, což mírně vzrostlo z 423 dolarů v předcházejícího čtvrtletí, což naznačuje vyšší prodej iPadů Pro za vyšší cenu.

Růst Applu v prodeji iPadů je v kontrastu s celkovým poklesem objemu prodejů na trhu s tablety o 6,5 procenta v roce 2017 v porovnání s rokem 2016. iPady jsou nejpopulárnější tablety na světě. Kdo si však značně pomohl v žebříčku byl Amazon a Huawei.

Zdroj: macrumors.com