Nejnovější iPhony, včetně iPhonu 8, iPhonu 8 Plus a iPhonu X, se tolik netýká problém s úmyslným zpomalováním, protože používají „jiný systém řízení výkonu“ než starší telefony iPhone, což znamená, že všechny funkce správy výkonu mohou být na těchto zařízeních méně nápadná.



Společnost Apple nyní uvedla rozdíly mezi novějšími telefony iPhone a staršími modely v aktualizovaném dokumentu o podpoře týkajícím se funkcí „Kondice baterie“, která byla představena ve verzi iOS 11.3 beta 2. Apple říká, že iPhone 8, 8 Plus a X používají pokročilejší hardwarový a softwarový design, který dokáže lépe odhadnout potřeby napájení a výkon baterie.

Ačkoli iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X mohou být v budoucnu méně ovlivněny funkcí správy výkonu, Apple říká, že baterie ve všech modelech telefonu iPhone bude nakonec snižovat kapacitu a je třeba jí vyměnit, aby mohl iPhone pokračovat v provozu při špičkovém výkonu.

Společnost Apple implementovala funkci správy výkonu do zařízení iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Od verze iOS 11.3 beta 2 mohou zákazníci zkontrolovat, zda jsou jejich zařízení ovlivněno zpomalením procesoru v nové části „Baterie“ v Nastavení.

Instalace systému iOS 11.3 vypne všechny staré funkce správy výkonu na starších zařízeních a bude obnovena pouze v případě, kdy dojde k neočekávanému vypnutí zařízení. Zákazníci mají také možnost vypnout funkci i po neočekávaném vypnutí, ale po každém selhání výkonu budou muset funkci deaktivovat ručně.

Zdroj: macrumors.com