Pravděpodobně jste si všimli, že když vám někdo volá jsou chvíle, kdy tlačítko Odmítnout vidíte a chvíle, kdy toto tlačítko chybí. Když ho vidíte, je velmi snadné hovor odmítnout, nicméně jak hovor odmítnout, když tam chybí?



První věc, kterou se musíte naučit je to, kdy je tlačítko Odmítnout k dispozici a kdy ne.
Tlačítko Odmítnutí je k dispozici pouze v případě, že je iPhone odemčen. Je-li iPhone uzamčen, zobrazí se tlačítko Přijmout dále Připomenout, chcete-li nastavit připomenutí a tlačítko Zpráva pro odeslání zprávy volajícímu namísto přijetí hovoru. Zatímco když je iPhone odemčen, vidíte tlačítka Odmítnout a Přesunout pro přijetí spolu s tlačítky Připomenout a Zprávy.

Jak odmítnout hovor, když je iPhone odemčený
To je docela jednoduché. Když je iPhone odemčen, můžete klepnout na tlačítko Odmítnout, jak vidíte na obrázku níže, abyste odmítli hovor.

Jak odmítnout hovor, když je iPhone uzamčen
Pokud je iPhone uzamčen, stisknutím bočního tlačítka na zařízeních iPhone X, iPhone 8 a iPhone 8 Plus nebo tlačítka spánku/probuzení/zapnutí v iPhone 7 nebo v předchozích modelech na pravé straně odmítnete hovor.

Jak odmítnout hovor na iPhone s EarPods
Odmítnout volání v zařízení iPhone pomocí sluchátek EarPods můžete stisknutím a podržením středního tlačítka po dobu 2 sekund.

Jak odmítnout hovor na iPhone  pomocí Apple Watch
Můžete odmítnout hovor pomocí Apple Watch kliknutím na červené tlačítko pro odmítnutí.

Proč Apple neposkytuje tlačítko odmítnutí příchozích hovorů na zamčené obrazovce?
Chybějící tlačítko pro odmítnutí na obrazovce uzamčení vadí spousta uživatelům. Existuje však dobrý důvod, proč společnost Apple nepoužila stejné rozhraní pro příchozí hovory, když je iPhone uzamčen jako když je odemčený. Předpokládá se, že pokud je iPhone uzamčen, je pravděpodobně ve vaší kapse, takže tlačítka pro přijetí a odmítnutí by způsobily náhodnou odpověď. Tlačítko Přesunout pro odpověď zajišťuje, že hovor nepřijmete náhodou. Když je iPhone odemknut, Apple předpokládá, že aktivně používáte zařízení, takže pravděpodobnost, že hovor přijmete náhodně je mnohem nižší.

Zdroj: iphonehacks.com