Siri na HomePodu má své omezení, ale jeho hudební funkce jsou velmi rozsáhlé. Můžete pomocí Siri použít Shazam pro identifikaci písní, stačí jenom znát správnou frázi. Zde je návod, jak používat Shazam na HomePodu.



Na iPhonu nebo iPadu můžete použít příkaz „What song is this?“ (Co je to píseň?). Pokud hudba momentálně nehraje a použijete další příkaz pro přehrání, můžete si píseň okamžitě poslechnout. Pro HomePod budou pravděpodobně fungovat stejné fráze. Nicméně, protože HomePod skoro vždycky hraje skladby, kdybyste se zeptali Siri  „What song is this?“ (Co je to za píseň?), jen by vám řekla informace o skladbě, kterou právě přehrává. Naštěstí existuje snadný způsob, jak se to dá udělat.

Stačí se přiblížit k HomePodu a říct „Hey Siri, Shazam this“ (Hey Siri, Shazamuj to). Siri vám pak oznámí „I’m listening“ (Poslouchám). Po několika vteřinách se ozve „It sounds like… by…“ (Zní to jako [název skladby] od [název interpreta]). Pokud Shazam skladbu úspěšně identifikuje můžete použít příkaz „Hey Siri, play it“ (Hej Siri, přehrej to). Poté začne přehrávat odpovídající skladbu z vaší knihovny nebo z Apple Music, za předpokladu, že jste přihlášeni. Díky řadě mikrofonů uvnitř HomePodu nemusíte být ani velmi blízko, aby celý proces fungoval.

Zdroj: 9to5mac.com