Pokaždé, když spustíte počítač se starší verzí systému macOS, uvidíte pravděpodobně alespoň jedno vyskakovací oznámení, které vás vyzve ke stažení a instalaci nejnovějšího operačního systému macOS High Sierra.



Zatímco je obecně doporučena aktualizace macOS na současnou verzi, jsou někteří uživatelé, kteří chtějí zůstat ve své aktuální verzi. Dnes si ukážeme, jak můžete pomocí jednoduchého příkazu, tohoto oznámení zrušit. Nejprve použijte hledání Spotlight pro otevření Terminálu. Potom zkopírujte tento příkaz, který naleznete níže, a vložte jej do terminálu. Poté stiskněte klávesu enter.

sudo mv /Library/Bundles/OSXNotification.bundle ~ / Documents /

Tento příkaz v podstatě přesune soubor, který je zodpovědný za spuštění upozornění pro upgrade mimo systémové soubory společnosti Apple. V závislosti na verzi operačního systému a oprávnění uživatele můžete obdržet varovnou zprávu.

Zadejte heslo, které používáte k přihlášení, a stiskněte Enter. Po restartování systému již neobdržíte žádné oznámení o aktualizaci macOs. Pokud změníte názor a budete chtít váš počítač aktualizovat, nebojte se, tento postup vám nebrání v aktualizaci. Jednoduše přejděte do Mac App Store, vyhledejte High Sierra a stáhněte si ji. Mezitím však tento příkaz zabrání tomu, aby se objevovaly obtěžující oznámení na počítači, který neplánujete upgradovat.

Zdroj: appleinsider.com