Nike dnes aktualizovala svojí aplikaci Nike + Run Club pro iOS s novou funkcí Challenges (výzvy), jejímž cílem je pomoci uživatelům, aby zůstali motivováni po celý týden tím, že jim umožní zjistit, jak se jejich počet kilometrů stýká proti ostatním uživatelům v globální komunitě Nike.



Nové výzvy se objevují v sekci Klub, kde se objevují tři výzvy, mezi něž patří týdenní výzva 15 km únor, týdenní výzva 50 km březen a týdenní výzva 100 km březen. Klepnutím na jednu z výzev se dostanete na souhrnnou obrazovku, která vám říká, kolik účastníků se právě účastní a jak dlouho trvá výzva.

Klepnutím na tlačítko Připojit se zapojíte do výzvy. Vypadá to, že se můžete účastnit výzev pouze tehdy, pokud je nastavení vašeho soukromí na „Přátelé (sociální)“ nebo „Každý (veřejný)“.

Dokončení výzev získává uživatelské odznaky, podobné těm, které se nacházejí v aplikaci Aktivita od společnosti Apple. Kromě týdenních výzev Nike říká, že brzy naleznete i příležitostné speciální Nike Challenges, které se hodně podobají sezónním / jednorázovým výzvám Apple, které budou znát všichni uživatelé Apple Watch.

Nike+ Run Club aplikace je ke stažení zdarma  v App Store.