Samsung dnes představil své nové telefony, Galaxy S9 a S9 Plus, na Mobile World Congress. Oba jsou tentokrát zaměřené na fotografování. Samsung se tímto pokouší porazit Apple s jeho posledními telefony iPhone X a iPhone 8.



Galaxy S9 má OLED displej, který vyplňuje většinu přední části zařízení. 5.8palcová zakřivená obrazovka sAMOLED s rozlišením Quad HD+ a hustotou 570ppi, zatímco S9 Plus má 6.2palcový zakřivený sAMOLED displej s podobným rozlišením a hustotou 529ppi. S9 Plus přináší 12 megapixelový fotoaparát s autofokusem s pevnou clonou F2.4 určenou pro fotografování v režimu teleobjektivu. Všechny zadní kamery mají také optickou stabilizaci obrazu, která minimalizuje účinky chvění fotoaparátu při pořizování fotografie.

Po vytvoření videa mohou uživatelé nastavit vhodnou hudbu na pozadí z výběru 35 skladeb nebo výběrem ze svých vlastních playlistů, přičemž video může být také upraveno a vytvořeno do GIF pro sdílení online. Na přední straně fotoaparátu u S9 a S9 Plus je 8 megapixelový fotoaparát F1.7 s automatickým ostřením. Zajímavé jsou zábavné nové funkce, které Samsung nazývá AR Emoji.

AR Emoji využívá strojového učení k mapování více než 100 obličejových vlastností pro vytvoření 3D modelu, který zase vytváří animovaný charakter založený na uživateli zařízení. Tato funkce může přeměnit vytvořené animace na video, GIF nebo na samolepku, která může být použita ve většině aplikací třetích zpráv pro zasílání zpráv. Zatímco se výrazně liší od funkce Animoji, je pravděpodobné, že bude srovnávána s Apple díky tomu, že má poněkud podobné jméno.

Oba modely budou nabízeny o velikostech 64, 128 a 256 gigabajtů interního úložiště s rozšířením až o 400 gigabajtů, které nabízí slot microSD. Telefony nabízejí jak bezdrátové nabíjení, tak i rychlé nabíjení pomocí kabelů. Galaxy S9 obsahuje 3 000 mAh baterii a větší S9 Plus obsahuje baterii 3 500 mAh. Prodej Samsung S9 a S9 Plus je očekáván od 16. března na vybraných trzích a na výběr bude z několika barevných odstínů. Předběžné objednávky budou zahájeny 2. března, přičemž S9 bude stát od 719 dolarů a S9 Plus od 839 dolarů.

Zdroj: appleinsider.com