Telstra, jeden z největších mobilních operátorů v Austrálii, zažívá rozsáhlé výpadky služeb iMessage a FaceTime. „Pracovali jsme s Apple na vyřešení tohoto problému. Služby se nyní postupně obnovují. Omlouváme se za případné nepříjemnosti, které vám to způsobilo“, uvedla společnost.



Zdá se, že tento výpadek ovlivňuje služby společnosti Apple, protože vše ostatní funguje normálně. Uživatelé na Twitteru oznámili, že výpadek probíhá v posledních několika hodinách. Zdá se, že problém má především vliv na východní pobřeží Austrálie, i když uživatelé v Perthu také oznamují problémy. Telstra uvádí, že si je vědoma tohoto problému a pracuje na jeho řešení. Mezitím by měli uživatelé posílat všechny své zprávy jako tradiční texty SMS.

Pokud stisknete a podržíte iMessage, můžete ji okamžitě odeslat jako textovou zprávu. Pokud stisknete tlačítko „více“, můžete tuto zprávu zvýraznit a smazat ji. Není jasné, co způsobuje tento problém, ale je zjevně dost rozšířený. Jak je vidět níže množství uživatelů si na Twitteru stěžuje na výpadek v celé zemi. Apple tuto záležitost nekomentoval a pravděpodobně se tak ani nestane, protože problém se zdá být na straně společnosti Telstra.

https://twitter.com/tshanahan83/status/966106118492573696

https://twitter.com/rajdeut/status/966112503582269442

Zdroj: 9to5mac.com