Digitální fotoaparáty jsou dnes ve všech telefonech. Dříve tomu ale tak nebylo. Co předcházelo éře digitálního fotografování a jak fotoaparát Apple QuickTake 100 ovlivnil digitální fotografii? Youtuber LGR si tento fotoaparát koupil a natočil video s unboxingem a recenzí tohoto fotoaparátu z dnešního pohledu.



Apple QuickTake byl původně představen v roce 1994. Senzor měl 0,3 megapixelů a vyfotit jste mohli maximálně 8 fotografií, než jste zaplnili celou paměť. Většina fotek byla rozostřených, vybledlých a rozmazaných. Tudíž žádná sláva a většině profesionálních fotografů tento krok jenom dodal jistotu, že fotografování na film není digitální fotografií nijak ohroženo. Apple později vydal další dvě vylepšené verze, nicméně ani to nepomohlo. I přes to, že se v roce 1994 s cenou okolo 700 USD jednalo o nejlevnější digitální fotoaparát, pro většinu lidí prostě nedával smysl. Projekt Apple QuickTake byl potom ukončen o 3 roky později po příchodu Steva Jobse zpět do společnosti.

Recenzent z kanálu LGR však se všemi negativními reakcemi nesouhlasí. Zastává názor, že bylo důležité, aby v té době někdo tento krok do nejista udělal. Na celé video se můžete podívat níže.

Zdroj: cultofmac.com