Tento měsíc přichází do rukou prvním zákazníků iMac Pro, jedná se o neskutečnou nálož v podobě 4.3 GHz Turbo Boost procesoru 2.3 GHz. Práce, která nezdržuje a nemusíte trávit tolik času čekáním na renderování videa, export fotografií, grafiky nebo hudbeních projektů.



U aplikací, jako jsou Final Cut Pro X a ScreenFlow 7, využijete vícejádrový výkon. Například tříminutový export 8K RED RAW do 4K PRO RES trval pouhých 5 minut a 51 sekund, ve srovnání s 10ti jádry 6 minut a 34 sekund a 8ti jádra 7 minut a 22 sekund.

Další zajímavá věc, kterou jsme se během benchmarku dozvěděli, se týká výkonu SSD. Ačkoli větší 4TB SSD zaznamenal velmi malé zlepšení výkonu ve srovnání s menšími verzemi 1TB a 2TB, zvýšení bylo minimálně v nejlepším případě. To znamená, že bez ohledu na to, jaké množství úložiště SSD nakonfigurujete, získáte podobný výkon ve všech SKU.

Geekbench 4 a 18-jádrový iMac Pro proběhl zcela obdivuhodně, když byl podroben standardnímu benchmarku, získal vícejádrové skóre téměř 50 000. Ovšem i jediné jádrové skóre bylo srovnatelné s jinými iMacem Pro SKU.

V každém případě, pokud vážně zvažujete nad iMacem Pro, doporučujeme sledovat toto video. Je to obzvláště užitečné pro video editory pracující s vysokým rozlišením a vysokým bitratem. Nejdůležitější je, že většina lidí, kromě těch, kteří pravidelně dělají intenzivní vykreslování nebo jiné činnosti, které využívají všech 18 jader současně, bude v pořádku i s menším strojem.

Zdroj: 9to5mac.com