Čínské kopie iPhonů jsou tady s námi už opravdu dlouho. Mnohdy tady byly dokonce ještě před oficiálním představením nebo uvedením nového iPhonu na trh. V uplynulých měsících jsme mohli vidět spoustu telefonů napodobujících vzhled současného iPhonu X. Apple si, stejně jako každý rok, dal na designu telefonu mimořádně záležet. Dnes vám přinášíme pohled na další klon, jak špatný ale může být ?



Tentokrát se jedná o zařízení čínské společnosti iLa s názvem iLa – X. Telefon je na rozdíl od skutečného modelu vyroben z plastu a hlavně levných materiálů. Dokonce ani kamera není správně umístěná a ačkoliv se může na první pohled zdát, že telefon disponuje dvěma čočkami fotoaparátu, jste na omylu, neboť jedna je falešná. Vevnitř najdeme samozřejmě Android – tentokrát ve verzi 7.0 (aktualizace však určitě nečekejte), ten už ani nemá nadstavbu, která by se tvářila jako iOS. Co se týče specifikací, ani tady to není žádná sláva. Telefon používá „no name“ procesor ARM MT67R7. Celé prostředí je zasekané, pomalé a pracovat v něm musí být za trest.

V Geekbench benchmarku tento telefon získal pouhých 536 bodů v jedno jádrovém testu a 1425 bodů ve více jádrovém testu. Pro porovnání, opravdový iPhone získal 4240 a 10 294. Přední část je bílá, takže je i při zhasnutém displeji na první pohled jasné, že se o opravdový model iPhonu X nejedná. Po zapnutí je to ale snad ještě horší. Přední strana sice vypadá jako ta na vlajkové lodi Applu, ale protože kopie nepoužívá OLED technologii, tak nemůže být displej přes celou přední stranu. Jedinou výhodou je tak cena, která startuje už na 110 USD. Dá se ale opravdu považovat za výhodu? Na zbytek se už můžete podívat sami ve videu níže.