Je to více než dva roky, co byly zveřejněny první záběry z dronu, které zachycují výstavbu druhého kampusu Applu v Kalifornii s názvem Apple Park. Během víkendu natáčel drone Matthew Roberts své nejnovější video na YouTube, ale namísto toho, aby byl zachycen nejnovější pokrok stavby kampusu, video zachytilo dron, který selhal a spadl na střechu Apple Park.



Roberts řekl, že se se s ním zřítil přímo provozovatel havarovaného dronu a ten požádal Robertse o pomoc, aby našel zničený drone v novém areálu Applu a sdílel záznamy z havárie s Robertsem. Drone, který havaroval je od DJI, takže se video majiteli uložilo v aplikaci DJI na telefon nebo tablet i po incidentu. „Nebyla žádná známka, proč by dron měl takto selhat,“ řekl majitel a stále není jasné, proč drone nefunguje.

Roberts nakonec objevil havarovaný dron na solárních panelech na střeše hlavní budovy Apple Parku. Majitel dronu kontaktoval Apple a oznámil mu incident. Zda Apple vrátit drone zpět majiteli je zatím nejasné. Ve videu se zdá, že drone zůstal většinově neporušen i po havárii.

Zdroj: macrumors.com