Ministerstvo spravedlnosti USA a Komise pro cenné papíry a burzu zahájily vyšetřování Apple kvůli funkci řízení spotřeby, které společnost zavedla ve starších iPhonech v loňském roce, uvedl Bloomberg.



Ministerstvo spravedlnosti a KCP se snaží zjistit, zda společnost Apple porušila bezpečnostní zákony týkající se zveřejňování, když vydala aktualizaci iOS 10.2.1, která představila novou funkci řízení spotřeby a způsobila zpomalování starších iPhonů. Podle zdrojů společnosti Bloomberg vláda nedávno vyžádala informace od společnosti Apple a šetření je v raných fázích. Úplné podrobnosti týkající se funkce správy napájení implementované v systému iOS 10.2.1 nebyly vysvětleny, dokud benchmarkové testování nezjistilo, že starší iPhony s degradovanými bateriemi byly zpomalovány.

A to bez odpovídajícího vysvětlení od společnosti Apple. Zákazníci byli pobouření a bylo podáno desítky žalob. Společnost Apple se od té doby omluvila a zavedla nový program výměny baterií, který je k dispozici zákazníkům, kteří mají iPhone 6 a novější a společnost plánuje zavést mnohem podrobnější informace o bateriích v nadcházejícím systému iOS 11.3 Aktualizace iOS 11.3 umožní zákazníkům lépe vidět stav baterie. Navzdory těmto snahám společnost Apple stále čelí výše uvedeným soudním sporům a kromě šetření v USA bude společnost muset vyřešit dotazy i v dalších zemích, včetně Číny, Itálie, Jižní Koreje, Francie, Brazílie a dalších.

Zdroj: macrumors.com