Apple snížil své výrobní cíle pro iPhone X ze 40 milionů na polovinu za období tří měsíců od ledna, uvedl v pondělí Nikkei Asian Review bez uvedení zdroje. Americký technologický gigant oznámil dodavatelům, že se rozhodl snížit cíl zhruba na 20 milionů kusů.



A to vzhledem k pomalejšímu prodeji v sezóně prázdnin a na konci roku na klíčových trzích, jako je Evropa, USA a Čína. IPhone X, prvnímu telefonu Apple, který je vybaven displejem organických světelných diod, se nepodařilo uspět na celém světě – pravděpodobně díky jeho vysoké ceně. Důvodem této ceny jsou OLED displeje vyrobené společností Samsung. Očekává se, že Apple uvede v roce 2018 trojici nových modelů o rozměrech 5,8 palce a 6,5 ​​palce s OLED displeji a 6,1 palcového modelu s LCD displejem podle respektovaného analytika společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo.

Nicméně alespoň jeden další analytik předpovídá, že poměr LCD k OLED displejům  v letošním roce bude skutečně 2:1. Luke Lin ze společnosti DigiTimes se domnívá, že Apple stále více uvažuje o vydání dvou modelů založených na technologii LCD a jednoho většího OLED modelu o rozměrech 6,4 až 6,5 palce. Dnešní zpráva Nikkei tvrdí, že nedostatečné prodeje iPhone X by skutečně mohly ovlivnit plány Apple zavést OLED obrazovky v dalších modelech, což by mohlo případně zvýšit předpověď DigiTimes.

Zdroj: macrumors.com