V loňském roce společnost Dialog Semiconductor připustila, že Apple by mohla pro své budoucí iPhony vyrobit své vlastní čipy pro správu napájení, a nebude se už spoléhat na britskou firmu pro tyto technologie.



Tento víkend poskytl Jalal Bagherli, generální ředitel Dialog Semiconductor, další podrobnosti k tomuto tématu a nyní očekává, že Apple v roce 2019 a 2020 využije jejich čipy pro značnou část svých zařízení. Pokud jde o smlouvu z roku 2018, Bagherli řekl: „Jednání pro tyto čipy stále probíhá, ale věříme, že v druhém pololetí již dodáme návrh čipu pro testování. Apple nás na začátku roku pověřil výrobou čipů pro řadu zařízení pro roky 2019 a 2020,“ citoval Bagherli v rozhovoru zveřejněném v sobotu, aniž by poskytoval podrobnosti. Podle analytiků přes 50 procent příjmů firmy Dialog přichází ze spolupráce s Apple.

Čip Apple by měl být nejpokročilejší v průmyslu, s procesními schopnostmi, které umožní budoucím iPhonům lépe sledovat a řídit spotřebu energie. Pokud se tyto pověsti ukáží jako pravdivé, Apple by mohl v roce 2021 a později vyrábět čipy pro řízení napájení pro všechny své iPhony. Apple potvrdil podobný posun ve vytváření vlastní technologie pro čipy pro zpracování grafiky v iPhone, čímž do roku 2019 ukončí spolupráci s Imagination Technology. Společnost Dialog uvádí, že bude pokračovat v dodávce čipů pro iPhone do roku 2020.

Zdroj: macrumors.com