V návaznosti na to, že investoři vyzvali Apple, aby se více zabýval závislostí dětí na chytrých telefonech, Apple přidal na svou webovou stránku novou sekci s názvem „Rodiny„, která popisuje nástroje rodičovské kontroly a informace, které by rodiče měli vědět.



Mini stránky jsou rozděleny do několika sekcí, které vyzdvihují celou řadu funkcí, které společnost Apple zavedla jako doporučení pro aplikace, ovládací prvky nákupy v aplikaci, omezení aplikací, které lze stáhnout, nástroje pro omezení internetu, Find My Friends a více.

Apple upozorňuje například na sekci Kids v obchodě App Store, o které společnost říká, že rodiče mohou využít k nalezení pečlivě upraveného obsahu, který je vhodný pro děti. Stránky poskytují odkazy na konzultace umožňující požádat o koupi, aby rodiče mohli schvalovat stahování aplikací a umožňují rodičům, aby věděli, jak lze omezit omezování nákupů v aplikacích a jaké webové stránky jsou k dispozici pro děti.

Další část webu upozorňuje na nástroje, jako je Vyhledávání mých přátel, pro sledování umístění dítěte a doporučuje nastavit skupinový chat pro celou rodinu ve Zprávách.

Apple také poskytuje podrobnosti o sdílení rodiny, které je navrženo tak, aby umožňovalo členům téže rodiny sdílet aplikace, hudbu, knihy, iCloud úložiště a další. Stejně jako tipy pro celou rodinu, s funkcemi doporučení jako Nerušit při řízení, době spánku, lékařský průkaz, noční posun a nouzové SOS. 

Zdroj: macrumors.com