Apple plánuje vydat nový iPad Pro s displejem, který měří asi 11″, v závislosti na informacích zTchaj-wanu Economic Daily News. V minulosti jsme již slyšeli doměnky o 10,5″ iPadu Pro s tenšími rámečky a žádným domovským tlačítkem, takže by Apple mohl mírně zvětšit displej na 11″ displej bez zvýšení fyzické velikosti samotné tablety. To by zrcadlo iPhone X, který má 5,8″ displej, ale je menší než iPhone 8 Plus.



Podobný osud má čekat i větší 12,9″ iPad Pro, kde bude TrueDepth zajišťující Face ID, rychlejší osmijádrový procesor Apple A11X. Čip Apple A12 je připraven až na rok 2019.

Ve zprávě se také uvádí, že Apple nemá v prvním pololetí roku 2018 naplánované nové modely iPhonu, což tlumí naději na aktualizaci iPhonu SE. První nové modely roku 2018 budou pravděpodobně tzv. iPhone X2, iPhone X2 Plus a 6.1″ hliníkový iPhone s Face ID v září 2018.

Analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo již zpochybnil úniky o druhé generaci iPhonu SE a uvedení na trh v první polovině roku 2018. Kuo řekl, že se Apple pravděpodobně zaměří na své vývojové zdroje tzn. tři modely podobné iPhonu X, které by měly být představeny ve druhé polovině roku.

Zdroj: macrumors.com