Společnost Apple v Chicagu ve státě Illinois uspořádala konferenci zaměřenou na vzdělání, kde společnost mimo jiné oznámila svůj nejnovější 9,7-palcový iPad, který se může pochlubit podporou Apple Pencil.



Ale událost byla také o softwaru, a Apple mluvil o různých aplikacích a iniciativách, na které se od tohoto okamžiku zaměří. To zahrnuje nové aplikace pro školy, které usnadní učitelům a pedagogům zadávat domácí úkoly a další úkoly, a to vše z digitálního prostoru. Apple říká, že aplikace Schoolwork bude stejně snadná jako posílání e-mailů. Schoolwork má několik různých funkcí, které rozhodně vyniknou. Prvním z nich je možnost, aby aplikace podporovala další aplikace, které jsou na iPadu.

Takže učitel bude schopen zadat lekce a úkoly založené na jiných aplikacích s odkazy v rámci Schoolwork. Další důležitá funkce se týká bezpečnosti, přičemž Apple si uvědomuje, že údaje studenta jsou viditelné pouze pro učitele a nikoho jiného. Zvláště ne Apple. Učitelé budou moci také v reálném čase vidět, jak daleko je student na jejich projektu, na kterém pracuje.

Kromě toho Apple také oznámil, že bude nabízet zdarma 200 GB úložiště iCloud pro studenty. (Spotřebitelské účty se stále drží na standardním 5 GB úložišti iCloud zdarma.)
Apple potvrdil, že Schoolwork bude k dispozici v červnu, což poskytne učitelům čas připravit se na příští ročník tříd (alespoň ve Spojených státech). Bude to bezplatná aplikace.

Zdroj: iphonehacks.com