Společnost Apple poskytuje podle porovnání zabezpečení nejvyšší bezpečnost. Pouze dvě zařízení se systémem Android měly průměrné hodnocení, společně s ostatními velkými značkami, které byly hodnoceny špatně.



SecurityLab zveřejnil na tweetu tabulku, která zkoumala čtyři různé faktory:

  • Nejkratší čas zveřejnění aktualizace po zjištění chyby zabezpečení
  • Doba zpřístupnění aktualizace všem
  • Zda aktualizace byly nezávislé na dopravcích
  • Jak dlouho je zařízení podporováno pomocí aktualizací zabezpečení

Ty byly dále rozděleny – například nejkratší čas zveřejnění aktualizace byla rozdělena prvními zařízeními a dalšími od stejného výrobce. Apple vynikal ve všech kategoriích. Jeho nejkratší čas pro vydání aktualizace byl měřen ve dnech, je dostupná po celém světě během jednoho dne, aktualizace jsou nezávislá na dopravcích a Apple podporuje všechna zařízení po dobu pěti let – s výjimkou iPhone 5c, který byl podporován po dobu čtyř let.

Essential Phone a Google byly jen dvě zařízení Android, které získaly přiměřeně vysokou hodnotu, ačkoli oba byli závislí na tom, že se spoléhají na dopravce pro některé aktualizace zabezpečení, což znamená, že to, co by mělo trvat dny, může trvat měsíce. Obě značky vydávají bezpečnostní aktualizace pouze tři roky. U zařízení Samsung trvá nejrychlejší aktualizace zabezpečení několik týdnů, v některých zařízeních mohou trvat až měsíce a některé aktualizace se vydávají pouze čtvrtletně. Samsung podporuje zařízení 2,5 roku, u některých dokonce pouze necelý rok.

Zdroj: 9to5mac.com