Nedávno jsme vás zde na AppleNovinky.cz informovali o chybě iOS, která se dostala až do oficiální reklamy společnosti Apple na Face ID u iPhonu X. Apple v průběhu tohoto týdne potichu chybu ve videu opravil. A nejen to. Celá scéna je přetočená.



V pátek si mnoho zahraničních médií i Youtuberů všimlo, že Apple opravil chybu, která byla v reklamě na Face ID u iPhonu X. Tato chyba spočívala v chybné animaci, kdy se text notifikace zobrazil ještě předtím, než notifikační bublina. Výsledek potom vypadal jako na obrázku výše. Apple však tuto chybu opravil. Pokud se totiž nyní podíváte na tu stejnou reklamu na tom stejném odkazu, všechno je už úplně v pořádku. Když se na záběry podíváme vedle sebe detailněji, zjistíme, že Apple nejen že chybu opravil, ale celý záběr přetočil. Ve videu jsou také jiné barvy. Všechno dokonale rozebral Youtuber front page tech, který si naposledy této chyby i všiml.

Celý záběr je ale opravdu jiný. Telefon je držen jinak, barvy ve videu jsou jiné a dokonce i pohyb létajících předmětů je jiný. Zajímavou částí ale je, že Apple toto video nesmazal a nenahrál znovu. Stále je to to stejné video s tou stejnou adresou a se stejným počtem zhlédnutí a hodnocení. Něco takového normální uživatel Youtube nemůže udělat. Tudíž muselo dojít k nějakému druhu domluvy společnosti Apple s Youtube k záměně originálního videa. Znamená to, že Apple o chybě ví a doufáme, že kromě opravy v reklamě ji opraví i v opravdovém iOS.

https://youtu.be/kAuEWV319gE?t=4m59s

https://www.youtube.com/watch?v=-pF5bV6bFOU