Apple nedávno uzavřel smlouvu s firmou Ito World, která přidává údaje o sdílení jízdních kol do aplikace Mapy, a to pro více než 175 měst ve více než 36 zemích světa, uvádí TechCrunch.



Tato funkce se objevila dnes ráno a uživatelé aplikace Mapy nyní mohou do vyhledávacího pole zadat „sdílení kol“ nebo konkrétní název služby, jako je například GoBike, aby zjistili, kde si lze vypůjčit jízdní kolo. Společnost Apple měla dříve k dispozici data o sdílení kol pouze v několika městech, ale s partnerstvím Ito World je služba nyní více dostupná. Ito World podepsala dohody s desítkami společností, které udělují licence na sdílení údajů o kolech.

Informace o sdílení jízdních kol jsou v současné době poněkud omezené, jelikož všechny seznamy obsahují pouze možnost, kde si jízdní kolo půjčit. Chybí ale informace o tom, zda jsou kola aktuálně dostupná. Podle firmy TechCrunch podporuje aplikace Mapy širokou škálu služeb, jako je Citi Bike v New Yorku, Ford GoBike v San Franciscu, Biketown v Portlandu, Santander Cycles v Londýně, Bicing v Barceloně, BIXI v Montrealu a mnoho dalších.

Zdroj: macrumors.com