Společnost Apple rozšířila možnost platby pomocí mobilních operátorů na další evropské země a dopravce podle aktualizovaného podpůrného dokumentu na svých internetových stránkách.



Tento způsob platby je nyní podporován společností EE ve Velké Británii, Orange ve Francii a ve Španělsku a společností Telekom nebo T-Mobile, které vlastní stejná společnost v Rakousku, České republice, Německu a na Slovensku. Platební metoda umožňuje zákazníkům platit za obsah služby iTunes Store, aplikace v App Store, iBooks a Apple Music bez nutnosti debetní nebo kreditní karty nebo dokonce bankovního účtu. Místo toho se nákupy připočítávají na účet zákazníka za mobilní služby a na konci měsíce se vyplácejí.

Tento způsob platby již nabízely vybrané společnosti v Rakousku, Belgii, Dánsku, Francii, Japonsku, Hongkongu, Itálii, Norsku, Rusku, Singapuru, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Tchaj-wanu, Turecku, Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech. Dokument podpory společnosti Apple vysvětluje, jak nastavit způsob platby pomocí mobilních operátorů v iTunes na iPhone i iPadu nebo Mac a PC.

Zdroj: macrumors.com