Apple Watch jsou podle analytiků stále nejoblíbenější smartwatch na světě. IDC odhaduje, že zásilky Apple Watch představovaly v uplynulém čtvrtletí osm milionů kusů , což z nich činí v tomto období také nejprodávanější nositelné zařízení.



Pro srovnání, Fitbit oznámil tržby s 5,4 milionem kusů v posledním čtvrtletí, zatímco Xiaomi dodalo během tohoto čtvrtletí 4,9 milionu kusů, podle IDC. Odhaduje se, že 41% zásilek smartwatch pochází od menších prodejců seskupených do kategorie Ostatní.

Trh zahrnuje několik levných trenažérů pro fitness od Fitbitu a Xiaomi, zatímco Apple Watch začínají na 249 dolarech za model 1. generace, takže je to opravdu srovnání jablka a hrušek.

Údaje ukazují, že Apple Watch dosáhly odhadovaných 61 procent z celosvětových zásilek za poslední čtvrtletí. Podíl společnosti Samsung na trhu dosáhl podle odhadů IDC pouze 8,4 procenta, přestože čtvrtletí zahrnuje lukrativní nákupní sezónu.

Během roku 2017 se odhaduje, že společnost Apple prodala 17,7 milionu kusů hodinek, překonala čísla 15,7 milionu Xiaomi a 15,4 milionu Fitbitu.

Zdroj: macrumors.com