Apple zřejmě začne zkušební výrobu nových iPhonů ve druhém čtvrtletí, podle zprávy zveřejněné dnes ráno společností Digitimes. Apple má vydat tři nové iPhony později v tomto roce.



A to 5-8-palcový iPhone, větší 6.5-palcové zařízení nazvané ‚iPhone X Plus‘ a levnější 6,1-palcový iPhone s LCD displejem. Všechny tři modely jsou navrženy tak, aby měly zabezpečení pomocí Face ID a nebudou mít Home Button. Pro všechny tři iPhony, které obsahují technologii rozpoznávání obličeje, je důležité, aby společnost zajistila, že dodávky budou silné. Omezená dodávka laserů VCSEL má za následek, že společnost Apple v podstatě monopolizuje veškeré dodávky součástek pro své přístroje.

Minulý rok společnost Apple investovala téměř 400 milionů dolarů do společnosti, která vyrábí tyto komponenty. Výrobci zařízení Android pravděpodobně nebudou moci vyrobit telefony s rozpoznáním 3D obličeje až do roku 2019 kvůli omezené dostupnosti součástek.
Je velmi nepravděpodobné, že by měl mít Apple problémy s dodávkami TrueDepth komponentů, protože se zabývá těmito problémy po mnoho měsíců pro iPhone X. Zkušební výroba začíná již v dubnu, takže pokud vše půjde dobře, zdá se, že nové modely budou vydány někdy v září.

Očekává se, že 5,8-palcový iPhone příští generace bude zdokonalený oproti současnému telefonu iPhone X, s možností malého snížení ceny. 6.1-palcový iPhone zřejmě zachová většinu prvků, které má iPhone X, ale bude mít LCD displej a postrádá některé funkce, jako je 3D Touch. Na oplátku bude zařízení s úhlopříčkou 6,1 palce pravděpodobně podstatně levnější a bude se prodávat přibližně za cenu 799 dolarů.

Zdroj: 9to5mac.com