Přemýšleli jste někdy nad tím, zda je možné odstranit dock, tedy spodní část se stálými aplikacemi? Tedy ne odstranit, ale alespoň zneviditelnit rozmazanou část, která je za aplikacemi v něm umístěnými? V systému bohužel žádnou takovou možnost nenajdeme. Dnes vám však ukážeme, jak toho můžete dosáhnout se sadou speciálních tapet.



Nejdříve běžte na tuto adresu. Zde si ze sady tapet vyberte tu, která se vám bude líbit nejvíce a následně si ji stáhněte přímo pro vaše zařízení. Tapety jsou už v základu upraveny tak, aby nebylo potřeba s nimi nic dělat a vytvoří vám iluzi průhledného docku. Teď už stačí tapetu nastavit. To uděláme jednoduše, jako s každou jinou tapetou nebo obrázkem. Stačí když půjdeme do Nastavení –> Tapeta, a následně vybereme novou tapetu. Při nastavování je důležité nezapomenout přepnout z typu „Perspektiva“ na typ „Obrázek“. Teď už jen nastavte na plochu.

Hotovo! Váše iOS zařízení má teď průhledný dock. Bohužel z vlastní zkušenosti to ne vždy funguje úplně perfektně. Při testování na mém zařízení mám vždy v oblasti docku šedou čáru. Není sice moc viditelná, ale je tam. A jak se vám podařilo nastavit si „průhledný“ dock? Pochlubte se nám v komentářích!