ESPN+ a Disney připravují novou streamovací službu, která má být konkurencí pro Hulu, Netflix a HBO Now. Kevin Maeyer z představenstva divize pro streamování řekl, „Mediální sítě zůstanou odděleny od filmového studia společnosti Disney.“ Lidé, jsou ochotni zaplatit více peněz, za dostupnost sportovní a internetovou službu s živou televizí, jako jsou Sling a PlayStation Vue.



Očekává se, že služba bude zaměřená na rodinu a začne být funkční koncem roku 2019. Filmy jako „Marvel“ nebo „Star Wars“ budou přenášet pouze prostřednictvím nové služby a tyto tituly nebudou už nasazeny do nabídky Netflixu.

Apple a Disney mají blízké firemní vztahy, a to ani z části, protože bývalý generální ředitel společnosti Apple Steve Jobs byl jedním z největších akcionářů Disneyho v důsledku koupě společnosti Pixar. Výkonný ředitel společnosti Disney, Bob Iger sedí ve správní radě společnosti Apple a firemní vazby byly využity pro vložení obsahu Disney do marketingu Applu a to dokonce i pro ciferník Apple Watch.

Zdroj: appleinsider.com