Foxconn je nejvíce známý jako dodavatel společnosti Apple, který sestavuje zařízení pro Apple. Foxconn Interconnect Technology (FIT), dceřiná společnost společnosti Foxconn, dnes oznámila, že získala společnost Belkin International smlouvu ve výši 866 milionů dolarů. Akvizice zahrnuje značku Belkin společně s společnostmi Linksys, Wemo a Phyn, dalšími společnostmi patřící pod Belkin.



Tato akvizice umožní Foxconn Interconnect Technology „dále využívat prémiové doplňky a inteligentní domácí trh.“ Očekává se, že dohoda rozšíří přítomnost společnosti Belkin jak ve Spojených státech, tak na „klíčových trzích na celém světě„.

Pod značkou Belkin se nabízí širokou škála doplňků pro iPhone, iPad a Apple Watch, kabely, adaptéry, bezdrátové nabíječeky a další, zatímco značka Wemo nabízí domácí automatizační zařízení kompatibilní s HomeKitem. Společnost Linkskin prostřednictvím společnosti Linksys prodává bezdrátové routery a podobné příslušenství a značka Phyn nabízí inteligentní pomocníka pro monitorování netěsností.

Veškeré firmy značky Belkin budou i nadále fungovat jako u dceřiné společnosti v rámci technologie Foxconn Interconnect Technology.

Zdroj: macrumors.com