Společnost Facebook se rozhodla, že nyní nedojde k odhalení svého nejnovějšího inteligentního zařízení na květnové vývojářské konferenci F8, částečně kvůli neustálému skandálu v oblasti ochrany osobních údajů.



Bloomberg uvádí, že nové domácí produkty od společnosti Facebook, které obsahují inteligentní reproduktor s podporou videa a představují vlastního digitálního asistenta této firmy, jsou nyní zpomaleny z veřejného pohledu až do hlubšího přezkoumání zpracování dat uživatelů. Ačkoli se hardware neočekával, společnost Facebook plánovala ukázat náhled na zařízení na svém výročním summitu pro vývojáře, jak uvádí zdrojové materiály.

Zařízení jsou součástí plánu společnosti Facebook, aby se více angažoval s každodenním společenským životem uživatelů pomocí umělé inteligence – po cestě, kterou vytvořili Amazon.com Inc. a její inteligentní reproduktory Echo. Co se týče zvyšování shromažďování a používání osobních údajů ve Facebooku, může být nyní špatný čas vyzvat spotřebitele, aby Facebooku důvěřovali s ještě více informacemi do jejich domovů. Mluvčí společnosti Facebook odmítla komentovat.

V posledních několika týdnech se společnost Facebook dostává pod neustálé zkoumání praktických postupů týkajících se uživatelských dat poté, co se ukázalo, že politická reklamní firma Cambridge Analytica získala informace o 50 milionech uživatelů sociální sítě bez žádosti o povolení.

Generální ředitel společnosti Facebook Mark Zuckerberg má v příštích týdnech svědčit před Kongresem o ochraně osobních údajů, ale generální ředitel zatím odmítl žádost Britů o vystoupení před parlamentním výborem a odpovědi na otázky týkající se zapojení sociálních sítí do zneužívání údajů.