Společnost Fitbit dnes představila Fitbit Versa™, nový model chytrých hodinek za dostupnou cenu. Nejlehčí hodinky společnosti Fitbit nabízejí pohodlný design a novou obrazovku, která zjednodušuje přístup k informacím o zdraví a kondici. Vylepšené funkce, mezi které patří například nepřetržité monitorování srdečního tepu, tréninky přímo na displeji hodinek a monitorování spánkových fází, budou nově doplněny o možnost rychlých odpovědí pro uživatele s operačním systémem Android a hudbu uloženou přímo v hodinkách Fitbit Versa a to vše při minimálně 4denní výdrži na jedno nabití. Chytré hodinky Fitbit Versa jsou od dnešního dne v předprodeji za cenu 199 EUR s celosvětovou dostupností v průběhu dubna 2018.



Společnost Fitbit také představila nové monitorovaní zdraví pro ženy, které jim umožní lépe porozumět menstruačnímu cyklu, zobrazí přehledně informace na jednom místě a pomůže porozumět celkovému zdraví. Monitorování zdraví pro ženy bude dostupné pro chytré hodinky Fitbit Versa a Fitbit Ionic a pro všechny uživatele mobilní aplikace Fitbit v průběhu jara 2018.

Zároveň dnes společnost Fitbit představila Fitbit Ace™, chytrý náramek pro monitorování aktivity, který inspiruje k cvičení, motivuje celou rodinu ke zdravým návykům a pomáhá bojovat s klesající úrovní pohybu u dětí. Fitbit Ace je navržen pro děti od 8 let a automaticky zaznamenává kroky, aktivní minuty a spánek. Nabízí až 5 dní výdrže na jedno nabití a nastavitelné řemínky ve dvou sytých barvách. Navíc díky novému rodinnému účtu společnosti Fitbit mohou mít rodiče pod kontrolou své děti a take to, s kým se v rámci aplikace Fitbit spojí, aby ochránili jejich soukromí. Chytrý náramek Fitbit Ace lze předobjednávat od dnešního dne s dostupností v druhém kvartále roku 2018.

Podle World Health Organization vzrůstá míra dětské obezity, přičemž dvě ze tří dětí jsou neaktivní každý den. Podle nové studie společnosti Fitbit se většina rodičů shoduje a věří, že jejich děti jsou méně aktivní, než v dobách, kdy byli oni sami dětmi. Mají tak obavy z hmotnosti svého dítěte, jídla, které děti jedí a úrovně aktivity dětí, stejně jako z rostoucího trendu obezity u dětí. Většina rodičů si přeje, aby jejich děti byly zdravější (84 %) a chtějí, aby jejich rodiny vedly aktivnější život (87 %). vi Trávení času před obrazovkami je dnes podle rodičů největší výzvou k tomu, aby jejich děti byly aktivnější a rodiče hledají cesty, jak podpořit zdravější a aktivnější životní styl včetně toho, aby mohli trávit více času jako rodina, vařit spolu, povzbuzovat své děti, aby lépe rozuměly svým přednostem. Ve skutečnosti 75 % rodičů uvedlo, že mají zájem využívat chytré náramky, aby jim pomohly udržet děti aktivní a Fitbit byl vybírán až dvakrát častěji než konkurence kvůli snadnému používání a důvěře ke značce.

Aby děti zůstaly aktivní

Aby se společnost Fitbit vypořádala s touto výzvou, navrhla skvělé řešení, aby děti starší 8 let byly více aktivní a budovaly si zdravé návyky se svými rodinami:

  • Monitorování aktivity dětí: Motivace dětí k pohybu pomocí automatického sledování kroků, aktivních minut a spánku. Světová zdravotnická organizace doporučuje u dětí ve věku 7 až 17 let alespoň 60 minut denní fyzické aktivity a centra pro kontrolu a prevenci nemocí doporučují alespoň 9 až 12 hodin spánku během noci.
  • Připomenutí k pohybu: Snížení času stráveného sezením pomocí upozornění k pohybu. Motivuje k ujití alespoň 250 kroků každou hodinu decentním upozorněním.
  • Odměny za pohyb: Povzbuzení dětí, aby dosáhly svých cílů tím, že jsou odměněny zábavnými a sběratelskými odznaky, které mohou vidět ve své Fitbit aplikaci v telefonu.
  • Motivace výzvami: Děti mohou soutěžit se členy své rodiny a také s přáteli (brzy dostupné) v denních a víkendových výzvách nebo v rámci Family Faceoff – nové 5denní výzvě, která umožňuje všem členům rodinného účtu soupeřit mezi sebou. (Brzy dostupné).

Zabezpečte soukromí svých dětí a zůstaňte v kontaktu

Ochrana soukromí dětí je nejdůležitější pro rodiče, kteří nechají své děti využívat technologie. Proto je rodinný účet společnosti Fitbit navržen tak, aby byl v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů pro děti (COPPA) a dalšími platnými zákony o ochraně osobních údajů.  To umožňuje rodičům řídit, s kým se jejich děti dostanou do kontaktu a jaké informace jsou v aplikaci Fitbit zobrazeny:

  • Rodičovské nastavení: Umožňuje navigaci mezi tím co se zobrazuje rodičům a tím, co se zobrazuje dětem. Pro kontrolu aktivity, pokroku a žádostí o přátelství rodinných příslušníků (brzy dostupné) kdykoliv přímo ve Fitbit aplikaci. Fitbit Ace se automaticky synchronizují s většinou Android a iOS zařízení. Windows zařízení budou podporovány brzy.
  • Nastavení zobrazení pro děti: Omezení údajů, které budou dostupné pro děti v rámci Fitbit aplikace, jako jsou statistiky, žádosti o přátelství a další.
  • Zůstaňte v kontaktu: Pro děti s chytrými telefony. Nyní už nezmeškají hovor díky notifikacím přímo na svém zápěstí.

Zdroj: Tisková zpráva