S novými modely Galaxy S9 a S9+, Samsung představil Emoji, což je funkce, která napodobuje Animoji, animované znaky, které Apple představil s vydáním iPhone X. V tomto nejnovějším videu je srovnána funkce Emoji a Animoji.



Pojďme si tedy ověřit podobnosti a rozdíly mezi těmito dvěma funkcemi. Animoji pracuje prostřednictvím kamerového systému TrueDepth, což je 3D funkce rozpoznávání obličeje, která mapuje pohyby obličeje. Kamera TrueDepth analyzuje více než 50 pohybů svalů v různých oblastech tváře pro Animoji, detekuje pohyby obočí, tváří, brady, očí, čelisti, rtů, očí a úst, aby vytvořila super realistickou podobu celého obličeje. Zatímco Animoji na iPhone X mohou napodobovat jemné výrazy, Emoji mají problémy s čímkoli, co není přehnaně vidět, lépe rozpoznává pohyby jako například otevřené ústa, než ty jemnější jako mrkání nebo rozzlobený výraz obličeje.

K dispozici je ovšem omezené množství Animoji, a to je místo, kde společnost Samsung porazila Apple. Existuje více možností pro práci se znaky Emoji a ve skutečnosti můžete dokonce vytvořit vlastní postavu ve stylu Bitmoji vytvořenou podle vaší tváře. Znaky mohou být přizpůsobeny jedinečným vlastnostem obličeje, oblečením, tónem pleti a dalším, a vaše nahrávky s Emoji nejsou omezeny na 10 sekund – můžete nahrávat tak dlouho, jak budete chtít. Můžete k nim také přidat samolepky.

Celkově se zdá, že Emoji má více společného s aplikaíc Snapchat než s Animoji. Tyto výše uvedené štítky jsou podobné filtrům Snapchat, které vám umožňují přidat sluneční brýle, roztomilé zvířecí tváře a další a nelze je srovnávat s ničím nabízeným společností Apple. Stojí za to poznamenat, že aplikace třetích stran, jako je Snapchat na iPhone X, mohou také využít kameru TrueDepth pro filtry, které lépe odpovídají tváři, zatímco na zařízeních Samsung vypadají mnohem méně přirozeně.

Zdroj: macrumors.com