Společnost Google tento týden oznámila, že její aplikace pro počítače Mac, PC, iOS a Android nazvaná „Hangouts Chat“ bude k dispozici každému, kdo zaplatí základní službu G Suite.



Hangouts Chat je rozšíření platformy Google Hangouts a odpověď společnosti na služby jako Slack, HipChat, Workplace od společnosti Facebook. Aplikace zdůrazňuje několik jedinečných funkcí umělé inteligence, které jsou k dispozici pro uživatele a zahrnují různé chatboty. V jednom příkladu Google ukazuje, jak může jedna osoba požádat @Meet bot o naplánování schůzky na příští týden. Bot poté bude komunikovat s aplikací Google Calendar, aby našel nejlepší čas pro všechny zaměstnance zapojené do chatu, dále vytvoří schůzku a poté ji přidá do kalendáře každého člověka v chatu.

Společnost Google uvedla, že aplikace bude obsahovat předinstalovaných 25 botů vytvořených vývojáři třetích stran a že je aplikace kompatibilní s Google Hangouts, takže při registraci budou načteny i všechny kontakty. Dále uvedla, že v příštím týdnu zpřístupní novou aplikaci pro uživatele služby G Suite bez dalších nákladů. Po spuštění bude Hangouts Chat dostupný na počítačích Mac, PC, iOS a zařízeních Android.

Zdroj: macrumors.com