Zavedení iOS 8 v roce 2014 přineslo aplikaci Zdraví na naše iPhony a označilo milník v úsilí společnosti Apple pomáhat lidem žít zdravější životy. Úspěch Apple Watch v následujících letech přinesl zdravější životní styl milionům zákazníků.



Nyní, když se aplikace Zdraví stala nástrojem pro správu zdravotních údajů, pojďme se podívat na to, jak by se mohla stát přívětivější. Většina lidí, kteří používají iPhone a Apple Watch, mají jednoduché přání dosáhnout cílů a sledovat své zdraví. Zatímco aplikace Zdraví je bohatá na data a grafy, mnohem náročnější je získání přesných informativních  závěrů z pořízených údajů bez lékařské prohlídky. Aplikace Zdraví by mohla být naplněná každodenními pohledy na váš životní styl. Užitečné tipy pro lepší život můžete získat z dat synchronizovaných z Apple Watch a připojených aplikací, které jsou přizpůsobeny vaší historii pohybu a potřebám v oblasti zdraví.

https://youtu.be/eww-ZNZZ5Pg

Zavedení watchOS 4 přineslo pokrok a měsíční výzvy, které můžete plnit pomocí Apple Watch. Jiné aplikace a služby třetích stran, jako jsou Gyroscope, Strava, Nike + Move a Nokia Health, nabízejí své vlastní zdravotní tipy. To v čem je aplikace Zdraví jedinečná je její hluboký význam. Taková bohatá a komplexní knihovna dat z ní dělá velmi užitečnou aplikaci. Po otevření Zdraví by přepracovaná karta Dnes mohla poskytnout okamžitý pohled na váš den. Každý den by se aktuální karty mohly zobrazovat v horní části pomocí datových statistik, výzev k práci a inteligentních zdravotních tipů. Tyto karty mohou být dokonce přeneseny do vašeho Apple Watch jako upozornění nebo sdíleny na sociálních sítích.

Týdenní zaměření
Podobně jako u měsíčních aktivit, tak při týdenním zaměření budete každý týden vyzvání, abyste se zaměřili na jiný druh aktivity, což má za cíl zvýšit pozornost pro každou stránku vašeho zdraví.

Přehled zdraví
Není lepší způsob, jak předpovědět a plánovat budoucí cíle než se podívat na váš aktuální stav a pokrok. Sledujte své zdraví, abyste předcházeli závažným zdravotním problémům.

Tipy pro aktivity
Díky údajům o vašem zdravotním stavu, může pro vás aplikace vytvořit tipy na míru, které jsou vhodné pro váš životní styl. Například vás aplikace Zdraví upozorní, že dokončíte doporučené cvičení za 30 minut. Kombinací této informace se seznamem často navštěvovaných míst může aplikace Zdraví navrhnout procházku do vašeho oblíbeného parku, která bude perfektně vyplňovat potřebný čas pro cvičení.

Sdílení aktivity
Sdílení aktivity se stalo oblíbeným u majitelů Apple Watch. Vzhledem k tomu, že údaje o aktivitě jsou synchronizovány s aplikací Zdraví, můžete porovnat váš pokrok s přáteli.

Statistika dosažených výsledků
Apple nadále přidává pro majitele Apple Watch další výzvy pro speciální události a oslavy. Odměnou pak získáte odznáčky. Některé z dlouhodobých úspěchů vyžadují dny, týdny a měsíce odhodlání pro to, abyste je získali. Dočkáme se toho i v aplikaci Zdraví?

Zdravotní statistiky
Připojte správné aplikace třetích stran k programu Zdraví a komplexní informace o vašem životním stylu se odemknou. Od příjmu potravy až po kvalitu spánku. Na dosah ruky máte spoustu informací.

Cílem veškeré práce společnosti Apple je nakonec motivovat uživatele k lepšímu a aktivnímu životu díky technologii. Vytvoření výjimečně přístupné a motivující aplikace pro zdraví povzbudí ještě více lidí, aby investovali do svého životního stylu. Společnost Apple se zaměřila na zdravý životní styl a nyní má příležitost posunout své poslání na další úroveň.

Zdroj: 9to5mac.com