Informace o druhé generaci iPhonu SE jsou i nadále rozporuplné. Zatímco některé zdroje tvrdí, že se jej jistě dočkáme, druhé včetně známého analytika Ming-Chi Kua mluví o opaku. V posledních měsících jsme se dokonce dočkali i videa, které ukazovalo funkční jednotku iPhonu SE 2 s designem iPhonu X. Toto video se ale později ukázalo jako fake. Z nějakého důvodu iPhone SE 2 přitahuje pozornost neověřených zdrojů a jinak tomu není ani tentokrát.



Zpráva byla zveřejněna dnes a je ze stejného zdroje jako zpráva o skleněných zádech na iPhonu SE 2 z ledna tohoto roku. Kontroverzní server Tekz24 ve zprávě uvádí, že nový iPhone SE 2 bude vyráběn a kompletován výhradně v Indii. I přes to, že se rozhodně jedná o zajímavou informaci, sama o sobě moc nedává smysl. Jediným důvodem, proč Apple postavil továrnu v Indii bylo kvůli snížení ceny jejich telefonů tak, aby byl konkurenceschopný. V Indii jsou totiž celkem vysoké importní poplatky na technologické produkty.

Pokud však nemá být iPhone SE 2 mířen jen na Indický trh, potom rozhodnutí o přesunutí výroby výhradně do Indie moc nedává smysl. Zatímco továrny Foxconn nebo Pegatron dlouhodobě iPhony vyrábí, Indická továrna na takovou výrobu ani nemusí být připravena. Jako ke všem zprávám i k této musíme přistupovat skepticky. Není to však poprvé, co zdroj tvrdí o výrobě výhradně v Indii. Na konci minulého roku například nezávislý zdroj informoval, že by výroba nadcházejícího iPhonu SE měla být kompletně vedena v továrně Wistron v Indii.

Zdroj: 9to5mac.com