Generální ředitel společnosti Facebook Mark Zuckerberg údajně plánuje přijmout výzvu, aby svědčil před kongresem ohledně diskuse o ochraně osobních údajů. Zákonodárci chtějí vědět, zda sociální síť poskytla data přibližně 50 milionů uživatelů, které mají být použity k ovlivňování prezidentských voleb v USA.



Facebook tuto skutečnost ještě nepotvrdil, pouze uvedl, že společnost obdržela pozvánky, aby svědčila před kongresem a že mluvili se zákonodárci. Mluvčí výboru pro energetiku a obchod Elena Hernandezová uvedla: „Výbor pokračuje ve spolupráci s Facebookem a určí den a čas, kdy pan Zuckerberg bude svědčit.“ Zuckerberg odmítl podobnou výzvu svědčit před britským parlamentem a řekl, že místo toho posílá poslance. Vedoucí parlamentní komise požádal Zuckerberga, aby se zúčastnil a požádal jej, aby to znovu zvážil.

Federální obchodní komise vyšetřuje firmu pro to, co označila za podstatné obavy z praktik ochrany soukromí Facebooku a společnost čelí i řadě soudních sporů, nejnovější se týká shromažďování záznamů o telefonu a zprávy uživatelů Android. Facebook ve středu spustil novou stránku s nastavením pro mobilní aplikaci a přidal nový panel s názvem „Přístup k vašim informacím“, kde uživatelé najdou veškeré aplikace, které shromažďují vaše data, jako jsou fotky a komentáře a zprávy, na jednom místě. Změny jsou pouze pro přehlednost – společnost Facebook nezměnila způsob, jakým shromažďuje vaše data.

Zdroj: 9to5mac.com