V macOS vám Dock poskytuje pohodlný přístup jedním kliknutím k nejčastěji používaným aplikacím Mac. Nejjednodušší způsob, jak uspořádat tyto aplikace, je kliknout a přetáhnout je na své oblíbené místo.



My vám ale ukážeme méně známý trik pro přehlednější uspořádání aplikací v Docku. Pomocí této metody můžete oddělit své často používané aplikace od různých nástrojů, takže se vám už nikdy nestane, že kliknete kam nemáte. Pokračujte v čtení, abyste zjistili, jak se to dělá.

Jak vložit mezery do Docku v macOS

  • Spusťte Terminál, najdete ho v Aplikace -> Nástroje. (Chcete-li rychle otevřít složku Nástroje ve Finderu, vyberte v nabídce položku Přejít  -> Nástroje nebo použijte klávesovou zkratku Shift-Command-U.)
  • V příkazovém řádku terminálu zadejte následující příkaz a stiskněte klávesu Enter: defaults write com.apple.dock persistent-apps -array-add ‚{„tile-type“=“spacer-tile“;}‘; killall Dock

  • Dock se restartuje s přidanou mezerou. Klepněte a přetáhněte mezeru na požadované místo, velikost bude mít stejnou jako ikona běžné aplikace.

  • Opakujte příkaz v terminálu výše a vložte další mezery a uspořádejte je do doku.
  • Chcete-li odstranit mezeru z Docku, klepněte pravým tlačítkem myši (nebo klávesou Ctrl-click) a vyberte příkaz Odstranit z Docku.

Zdroj: macrumors.com