Digitální korunka chytrých hodinek Apple Watch je jedním z hlavních ovládacích prvků těchto unikátních hodinek. Dokáže se však velmi jednoduše zanést nečistotami, což může být třeba jen pot. Korunka se pak neotáčí tak snadno, jako dříve. Řešení je však relativně snadné – korunka se dá jednoduše a rychle vyčistit. Jak? To vám ukážeme v tomto návodu.



Nejjednodušším způsobem vyčištění, o kterém se dnes budeme bavit je propláchnutí vlažnou vodou. Vezměte tedy vaše Apple Watch, vypněte je, abyste nezpůsobovali při čištění nechtěné akce a následně je podržte pod tekoucí vodou korunkou dolů po dobu přibližně 10 – 15 sekund. Teplota vody by neměla být vyšší než 35° C, tudíž používejte spíše vlažnou vodu. Následně otočte hodinky tak, aby tekla voda přímo na digitální korunku a tou potom otáčejte a mačkejte, dokud nebudete s výsledkem spokojeni. Poté už stačí jenom Apple Watch osušit, na to můžete použít ručník, nebo jakýkoliv jiný materiál, který nepouští vlákna.

Pro čištění ať už hodinek nebo korunky nikdy nepoužívejte mýdla, saponáty, šampóny a ani jiné chemikálie. Jejich vniknutí do vnitřku pouzdra by mohlo znamenat například narušení voděodolnosti, nebo podobné nepříjemnosti. Pomohl vám tento návod? Na našem webu najdete i spoustu dalších užitečných návodů! A další pro vás budeme i nadále psát.

Zdroj: support.apple.com