AirPody jsou horkou komoditou i více než rok po jejich původním představení. Jsou ale důvodem ke krádeži a následné ztrátě zaměstnání a veřejnému zhanobení? Rozhodně ne. New Orleanská policejní strážnice Ayona McGilberry na to má však asi jiný názor. Během její poslední návštěvy Apple Storu se totiž v uniformě rozhodla ukrást Apple AirPods.



Jak informoval magazín The Times Picayune, hlídková strážnice pracující pro NOPD (New Orleans Police Department) byla obviněna z přestupku krádeže poté, co policistka ukradla pár sluchátek AirPods z lokálního Apple Storu v Metairie, Lousiana. Obvinění z krádeže nakonec vedlo k rezignaci policejní strážnice. McGilberry do této práce nastoupila v červenci roku 2016.

Krádež se odehrála včera, 5. března 2018, když hlídková policejní strážnice Ayona McGilberry v kompletní uniformě přišla do lokálního Apple Storu. Mířila do Genius Baru, kde měla domluvenou schůzku z důvodu opravy jejího iPhonu. Podle zprávy zahraničního týdeníku strážnice jevila zájem o sluchátka AirPods, s nimiž ji ještě před odcizením údajně měli pomáhat zaměstnanci Apple Storu předtím, než zakoupení odmítla. Zaměstnanci si později všimli, že policejní strážnice odchází s párem AirPodů bez placení z obchodu Apple Store.

Když bezpečnostní šerif dorazil do budovy, už bylo pozdě a policejní strážnice již byla pryč. Její kontakt však nebylo složité najít kvůli iPhonu, který v obchodu nechala opravovat. S pomocí těchto informací byla později nalezena. Nešťastné rozhodnutí však ukázalo perfektní zabezpečení Apple Storu, jehož zaměstnanci dokázali odhalit i toho nejméně pravděpodobného podezřelého.

Zdroj: 9to5mac.com