Zakoupili jste někdy na svém iPhone drahou aplikaci a přemýšleli jste, zda ji můžete sdílet s rodinou nebo s vybranou skupinou přátel? V dnešním článku vám ukážeme, jak to můžete udělat.



Řekněme, že jste na svém iPhone zakoupili hru a chcete stáhnout stejnou aplikaci do dalšího zařízení i pro vaše děti. Můžete se přihlásit do všech svých zařízení pomocí Apple ID, ale to představuje řadu bezpečnostních problémů. Společnost Apple již poskytuje způsob sdílení aplikací mezi členy rodiny v části Rodinné sdílení. Funkce umožňuje pozvat libovolného člena rodiny až do maximálně šesti osob, pokud aplikace podporuje rodinné sdílení. Vzhledem k tomu, že některé aplikace mohou být dost drahé, Rodinné sdílení je velmi užitečné.

  • Chcete-li povolit Rodinné sdílení, přejděte do části Nastavení, klepněte na své jméno, dále na položku Nastavit rodinné sdílení a poté na Začít sdílet.
  • Vybereme nákupy iTunes a App Store. Ostatní můžete povolit později.
  • Potvrďte účet a sdílený způsob platby. Nebojte se, vaši rodinní příslušníci nebudou moci bez vašeho svolení nic koupit.
  • Nyní klepněte na Pozvat členy rodiny. Zobrazí se nová zpráva s pozváním a můžete okamžitě pozvat více lidí.
  • Po odeslání pozvánky musí příjemce na ni jednoduše klepnout.

Nyní máte možnost sdílet své osobní nákupy se zbytkem rodiny. Také se můžete podívat do Nastavení rodinného sdílení a zjistit jaké aplikace jsou sdíleny. Vaši rodinní příslušníci mohou jít do App Store a hledat aplikace, kterou již jiní členové zakoupili. V sekci Rodinné nákupy okamžitě uvidíte další členy rodiny. Stačí klepnout na člena a uvidíte seznam zakoupených aplikací, které jsou sdíleny. Poté můžete klepnout na stahování pomocí tlačítka iCloud. Pokud se člen rodiny, kterého jste pozvali rozhodl podělit se svými nákupy může organizátor nyní vložit a stáhnout veškerou aplikaci, kterou nově přidaný člen rodiny v minulosti zakoupil.

Tento proces je úplně stejný pro nákup iTunes a iBooks. V části Nastavení rodinného sdílení můžete sdílet další funkce, jako je například Apple Music. Můžete přidat další členy rodiny prostřednictvím iMessage. Další možností je vytvořit účet pro dítě, který bude vyžadovat od rodiče povolení k nákupu. Prostě dostanete oznámení, když vaše dítě bude chtít koupit nějakou aplikaci a budete mít možnost přijmout či zamítnout žádost přímo z vašeho telefonu.

 

Zdroj: appleinsider.com